Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πλούσιο, απολαυστικό και γεμάτο γεύσεις ρόφημα για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας. Πηχτή, με λεπτή γεύση, βελούδινη υφή και εκλεπτυσμένο άρωμα.
Υλικά
Για τη σοκολάτα
400 γρ. γάλα
200 γρ. λευκή σοκολάτα
30 γρ. άμυλο καλαμποκιού
20 γρ. συμπυκνωμένο γάλα προαιρετικά
Για διακόσμηση
50 γρ. σαντιγύ
2 κ. σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα με ένα μαχαίρι μέχρι να γίνει μικρές νιφάδες. Διαλύουμε το άμυλο καλαμποκιού σε κρύο γάλα ή σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας με ένα σύρμα και μετά μεταφέρουμε τα πάντα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα, το συμπυκνωμένο γάλα (που θα δώσει μια γαλακτώδη γεύση στη σοκολάτα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να λιώσει. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαφρώς πυκνή συνοχή.
Ρίχνουμε το ζεστό ρόφημα στα φλιτζάνια και διακοσμούμε όπως θέλουμε με μια κουταλιά σαντιγί και μια χούφτα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Συμβουλές
- Η λευκή σοκολάτα είναι πιο γλυκιά από τη μαύρη σοκολάτα, επομένως μπορεί να μη χρειαστεί προσθέσετε ζάχαρη στη συνταγή.
- Μπορείτε να δώσετε μια αρωματική πινελιά στη ζεστή σοκολάτα σας προσθέτοντας αλεσμένη κανέλα .
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης με ψιλοκομμένα φουντούκια.
- Αν δεν έχετε άμυλο καλαμποκιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμυλο πατάτας, αλλά να θυμάστε ότι αυτά τα προϊόντα έχουν διαφορετικές πηκτικές ικανότητες. Το άμυλο πατάτας κάνει τη συνοχή της σοκολάτας παρόμοια με αυτή της πουτίγκας.
- Η ζεστή σοκολάτα είναι τέλεια για να συνοδεύεται από μυρωδάτα μπισκότα για ντιπ, όπως μπισκότα σοκολάτας ή μπισκότα κόκκινων φρούτων .
- Συνιστούμε να την καταναλώσετε ζεστή. Δεν συνιστούμε να τη φυλάξετε στο ψυγείο ή να την καταψύξετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.