COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτή η σπιτική μαρμελάδα λεμόνι θα σε ενθουσιάσει


JTeam

12 Ιανουαρίου 2024

Αυτή η σπιτική μαρμελάδα λεμόνι θα σε ενθουσιάσει
www.gabilagerardi.it
Εύκολη και γρήγορη, ιδιαίτερα αρωματική, χρυσαφένια μαρμελάδα λεμόνι.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι το όνομα "μαρμελάδα" προέρχεται από τον όρο marmelo , που στα πορτογαλικά σημαίνει "κυδώνι" και χρησιμοποιείται συνήθως για να δηλώσει όλες τις γλυκές κονσέρβες με βάση τα φρούτα. Στην πραγματικότητα, μόνο τα προϊόντα που βασίζονται σε εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι, περγαμόντο, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ) μπορούν να ονομαστούν "μαρμελάδα", όλα τα άλλα φρούτα παράγουν ζελέ ή κομπόστες, ανάλογα με το είδος του φρούτου που χρησιμοποιείται.

Έτσι λοιπόν η σημερινή συνταγή θα είναι μια πολύ απλή μαρμελάδα λεμονιού, μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο μου... λατρεύουμε τα λεμόνια και κατά συνέπεια λατρεύουμε τη μαρμελάδα λεμόνι.

Υλικά (για περίπου 2 βάζα 400 γρ.)

5 λεμόνια

500 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

Τον χυμό από ένα λεμόνι

Jenny.Gr
www.gabilagerardi.it

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε τις άκρες και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε εντελώς με κρύο νερό και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος στραγγίζουμε τις φέτες λεμονιού και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε ξανά με κρύο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε ξανά τις φέτες λεμονιού, κρατώντας στην άκρη περίπου 250 ml από το νερό μαγειρέματος, τις κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό που κρατήσαμε.

Μαγειρεύουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 105°C. Μην ανησυχείτε αν σας φαίνεται υγρή η μαρμελάδα, μόλις κρυώσει θα στερεοποιηθεί, συνήθως χρειάζονται περίπου 15 λεπτά από το βράσιμο, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την ένταση της ζέστης οπότε εμπιστευτείτε είτε το θερμόμετρο είτε τη διαίσθησή σας.

Στη συνέχεια με ένα μπλέντερ ανακατεύουμε μερικώς τη μαρμελάδα, τη μεταφέρουμε σε απολυμένα βάζα (δεν τα γεμίζουμε μέχρι το χείλος αλλά αφήνουμε περίπου 1 εκ. ελεύθερο) και κλείνουμε ερμητικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.