COOKING SUGAR, SUGAR

Δροσερή μους ροδάκινο με γιαούρτι


JTeam

9 Ιουνίου 2024

Δροσερή μους ροδάκινο με γιαούρτι
www.soniaperonaci.it
Η μους ροδάκινου είναι ιδανική για ένα γευστικό διάλειμμα: ελαφριά και μεταξένια είναι πραγματικά τέλεια για κάθε στιγμή της ημέρας.

Η σημερινή μας εκδοχή είναι εμπλουτισμένη με γιαούρτι και είναι τέλεια για αυτές τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Υλικά για 4 φλιτζάνια των 210 ml

Για τη βάση

100 γρ μπισκότα τύπου Digestive

Για το σιρόπι ροδάκινο

350 γρ. ροδάκινα

70 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τη μους

230 φρέσκια κρέμα γάλακτος

230 γρ. γιαούρτι με ροδάκινο

Για διακόσμηση

Ροδάκινα

Κόκκινη σταφίδα

Φρέσκια μέντα

Jenny.Gr
ww.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι με τη ζάχαρη και τα ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάλουν το ζουμί τους.

Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας το ζουμί στην άκρη. Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε τα ροδάκινα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια θα τα προσθέσουμε στη μους.

Ξαναβάζουμε τον κρατημένο χυμό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να μοιάζει με σιρόπι καραμέλα. Και το κρατάνε στην άκρη.

Η μους

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και την κρέμα και χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και μετά προσθέτουμε τον πουρέ ροδάκινου. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το σιρόπι και με τη βοήθεια μιας μαρίζας ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να σχηματιστεί ένας κυματισμός.

Μεταφέρουμε τα πάντα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε αυτό το σημείο θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στον πάτο της κούπας (περίπου 25 γρ. το καθένα). Παίρνουμε τη σακούλα και γεμίζουμε με μους το φλιτζάνι σχεδόν μέχρι το χείλος. Ύστερα κόβουμε λεπτές φέτες από το ροδάκινο και τις τοποθετούμε στο ποτήρι σαν να ήταν λουλούδι. Διακοσμούμε το κέντρο με έναν κόκκο σταφίδας και μερικά φύλλα μέντας.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.