Το παγωτό φράουλα είναι υπέροχο για να δροσιστείτε τις καλοκαιρινές μέρες ή για να φέρετε λίγο καλοκαίρι στο τραπέζι τις άλλες εποχές. Πολύχρωμο και νόστιμο, είναι από τις πιο κλασικές γεύσεις παγωτού και ικανοποιεί όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι πολύ απλή και παρασκευάζεται με μόλις τρία υλικά και χωρίς παγωτομηχανή.
Πώς να το σερβίρετε
Για να σερβίρετε καλύτερα το παγωτό φράουλα , συνιστούμε να το αφήσετε πρώτα έξω από την κατάψυξη για 5 λεπτά και μετά να χρησιμοποιήστε μια σέσουλα για να φτιάξετε τις μπάλες. Στη συνέχεια, μπορείτε να το απολαύσετε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι, να το βάλετε σε ένα χωνάκι ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κέικ παγωτού ή πιο περίτεχνα γλυκά.
Ας δούμε βήμα βήμα πώς να φτιάξετε σπιτικό παγωτό φράουλα.
Υλικά
400 γρ φράουλες
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ συμπυκνωμένο γάλα
Για διακόσμηση
Φράουλες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε τη φρέσκια κρέμα σε ένα μπολ και την χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Προσθέτουμε το ο γάλα και τις ανακατεμένες φράουλες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές σε χρώμα και σύσταση.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα (ή γυάλινο ταψί). Διακοσμούμε την επιφάνεια όπως θέλουμε με μερικές φράουλες. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες να σφίξει και να κρυώσει.
Συμβουλή
Αν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να βάλουμε το μείγμα κατευθείαν εκεί και να ανακατέψουμε για 20-25 λεπτά. Έτσι παραλείπετε την ανάπαυση στην κατάψυξη και το παγωτό είναι αμέσως έτοιμο.
Το παγωτό φράουλα θα διατηρηθεί στην κατάψυξη για μερικούς μήνες. Τα φυλάμε σε δοχείο φαγητού ή στη φόρμα καλά τυλιγμένα σε μεμβράνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.