COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό cheesecake μάνγκο


JTeam

13 Αυγούστου 2024

Λαχταριστό cheesecake μάνγκο
www.soniaperonaci.it
Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο cheesecake στον κόσμο

Μάνγκο, αυτό το τροπικό φρούτο, με τη γλυκύτητα και το όμορφο χρώμα του, είναι πλέον πολύ διαδεδομένο και χρησιμοποιείται τέλεια ως το κύριο συστατικό των νόστιμων και όμορφων γλυκών.

Όπως το cheesecake που σας προτείνουμε σήμερα: Ένα λαχταριστό και πολύ απλό γλυκό που θα σας εγγυηθεί ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Τι περιμένετε; Πάρτε όλα τα υλικά και ακολουθήστε μας βήμα βήμα στα διάφορα στάδια της προετοιμασίας. Θα δείτε ότι αστραπιαία το πιο νόστιμο cheesecake στον κόσμο θα είναι έτοιμο να το δοκιμάσετε.

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ μπισκότα digestive

120 γρ βούτυρο

Για την κρέμα

600 γρ τυρί κρέμα

80 γρ κρέμα γάλακτος

600 γρ μάνγκο

20 γρ ζελατίνη

20 γρ χυμός λεμονιού

100 γρ ζάχαρη άχνη

Για κάλυψη

500 γρ μάνγκο

20 γρ χυμός λεμονιού

20 γρ ζάχαρη

8 γρ ζελατίνη

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και στρώνουμε την με χαρτί ψησίματος στον πάτο και τις άκρες. Χτυπάμε τα μπισκότα με έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες, μετά μεταφέρουμε τα τρίμματα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στον πάτο της φόρμας του κέικ. Το ισοπεδώνουμε με ένα κουτάλι και τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ στην κατάψυξη να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Μουλιάζουμε τα βρώσιμα φύλλα ζελατίνης σε πολύ κρύο νερό για 10 λεπτά και, όταν μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα λιώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ξεφλουδίζουμε το μάνγκο, αφαιρούμε τη σάρκα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, τη ζάχαρη, τον πολτό μάνγκο, την κρέμα γάλακτος, τη βρώσιμη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε τα πάντα με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μια ωραία λεία κρέμα και την αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ, σκεπάζοντας τη βάση του μπισκότου. Βάζουμε τη φόρμα του κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.

Για την κάλυψη

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά, όταν είναι μαλακή, την αφαιρούμε από το νερό και τη βάζουμε σε ένα μικρό μπολ ζεσταίνοντας τη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.

Χτυπάμε το μάνγκο στο μπλέντερ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη διαλυμένη βρώσιμη ζελατίνη και τη ζάχαρη. Χτυπάμε ξανά όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το cheesecake και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη μία ώρα.

Όταν το cheesecake σφίξει, το αφαιρούμε πολύ απαλά από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Παίρνουμε φέτες μάνγκο και τις τοποθετούμε σε σχήμα μισοφέγγαρου στην άκρη του κέικ, επικαλύπτοντάς τες ελαφρώς, στη συνέχεια διακοσμήστε με βατόμουρα, σταφίδες και μερικά φύλλα μέντας. Το λαχταριστό cheesecake μάνγκο είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.