COOKING SUGAR, SUGAR

Η συνταγή για την πιο απολαυστική πάβλοβα που θα σε ταξιδέψει στο Παρίσι


JTeam

5 Σεπτεμβρίου 2024

Η συνταγή για την πιο απολαυστική πάβλοβα που θα σε ταξιδέψει στο Παρίσι
https://camillestyles.com
Αυτή η απολαυστική πάβλοβα θα σε μεταφέρει στο Παρίσι

Για όσους δεν έχουν ζήσει ακόμα την απόλαυση μιας πάβλοβας, είναι ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που είναι τραγανό εξωτερικά και το εσωτερικό είμαι απαλό σαν marshmallow. Αυτό που κάνει την πάβλοβα τόσο ξεχωριστή είναι η ευελιξία της—είναι ο τέλειος κενός καμβάς για όλες τις γαρνιτούρες, από φρέσκα μούρα και σαντιγί μέχρι τροπικά φρούτα και βρώσιμα λουλούδια.

Μπορείτε να διαλέξετε γαρνιτούρες με βάση την εποχή—σκεφτείτε τα φρούτα του πάθους και το μάνγκο το καλοκαίρι ή τα αχλάδια ποσέ και τα τρίμματα σοκολάτας τον χειμώνα. Ας δούμε λοιπόν μαζί πώς θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη πάβλοβα.

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

6 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Αλάτι

Σαντιγί

Ανάμεικτα μούρα, ολόκληρα ή κομμένα

Jenny.Gr
https://camillestyles.com

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση του φούρνου – αφήνουμε αρκετό χώρο πάνω από τη σχάρα για να φουσκώσει η πάβλοβα.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το άμυλο καλαμποκιού και το ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Αυξάνουμε σιγά σιγά την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά με το μίξερ ακόμα σε λειτουργία και μετά χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Στη συνέχει προσθέτουμε το μείγμα με το ξύδι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι η μαρέγκα να γίνει γυαλιστερή και σφιχτή.

Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, βάζουμε τη μαρέγκα σε μπαλάκια στο μέγεθος μιας μεγάλης μπάλας παγωτού. Χρησιμοποιούμε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσουμε τα μπαλάκια ελαφρά προς τα κάτω σε σχήμα δίσκου.

Ψήνουμε στον φούρνο για 90 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη και ώστε η μαρέγκα να καθίσει για άλλη μια ώρα και να στεγνώσει. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες στον πάγκο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Όταν είναι έτοιμες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε μαρέγκα με μσαντιγί και από πάνω ρίχνουμε τα μούρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.