COOKING SUGAR, SUGAR

Πώς να φτιάξεις την καλύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής


JTeam

15 Οκτωβρίου 2024

Πώς να φτιάξεις την καλύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής
www.soniaperonaci.it
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι η βάση για πολλές συνταγές και γεμίσεις γλυκών.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους απόλυτους πρωταγωνιστές των γλυκών και πολύ εύκολη στην προετοιμασία της.

Χρειάζονται λίγα μόνο υλικά, αλλά είναι σημαντικό να είναι ποιοτικά. Και επίσης πρέπει να προσέχουμε καθώς την ετοιμάζουμε, ότι δεν σχηματίζονται σβώλοι και το αποτέλεσμα είναι ομοιογενές, απαλό, σχεδόν βελούδινο.

Ας δούμε μαζί τη συνταγή για την κρέμα ζαχαροπλαστικής και επίσης μερικές νόστιμες παραλλαγές.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής: Συνταγή

Αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα και ξύσμα λεμονιού : αυτά είναι τα συστατικά της κρέμας. Υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν μόνο τους κρόκους. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο σχηματισμού σβώλων και να αποκτήσετε μια λεία και ομοιογενή κρέμα, είναι σημαντικό να ανακατεύετε συχνά και καλά με το σύρμα σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας.

Όταν βράσουμε γάλα είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν το προσθέτουμε μονομιάς, αλλά σταδιακά και αργά , ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα. Χρειάζονται μόνο 20 λεπτά και η κρέμα μας θα είναι έτοιμη.

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Κρέμα στα μικροκύματα

Έχετε λιγότερα από 20 λεπτά διαθέσιμα; Κανένα πρόβλημα, θα σας πούμε πώς να φτιάξετε κρέμα ζαχαροπλαστικής στο φούρνο μικροκυμάτων. Θα πάρει τον μισό χρόνο και η γεύση δεν θα επηρεαστεί. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή συνταγή, η διαδικασία είναι πολύ παρόμοια αλλά όχι πανομοιότυπη .

Ανακατέψτε τα αυγά και το καλαμποκάλευρο (το αλεύρι ή το άμυλο πατάτας είναι μια χαρά), μετά προσθέστε το γάλα στο μπολ χωρίς να το ζεστάνετε πρώτα. Προσθέτουμε επίσης τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού . Ανακατεύουμε προσεκτικά και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων. Μετά από περίπου 4 λεπτά το αφαιρούμε, ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε να περάσουν άλλα 3 λεπτά, ανακατέψτε το και τελειώσατε.

Κρέμα σοκολάτας

Η προετοιμασία της κρέμας σοκολάτας δεν αλλάζει πολύ σε σχέση με την κλασική, απλά, αφού σβήσουμε τη φωτιά, πρέπει να προσθέσουμε το πικρό κακάο και να ανακατέψουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ακόμα και αν θέλετε να την απολαύσετε σκέτη είναι ακαταμάχητη.

Κρέμα χωρίς γλουτένη

Για όσους έχουν κοιλιοκάκη, μπορείτε να ετοιμάσετε κρέμα χωρίς γλουτένη . Απλά πρέπει να αντικαταστήσετε το κοινό αλεύρι με ρυζάλευρο. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα φυτικό γάλα -για παράδειγμα σόγιας ή καρύδας- αντί για αγελαδινό, έτσι η παρασκευή σας θα είναι επίσης χωρίς λακτόζη, αλλά το ίδιο ντελικάτη και νόστιμη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.