COOKING SUGAR, SUGAR

Πεντανόστιμη μηλόπιτα με κρέμα και χωρίς βούτυρο


JTeam

2 Νοεμβρίου 2024

Πεντανόστιμη μηλόπιτα με κρέμα και χωρίς βούτυρο
www.chiarapassion.com
Η μηλόπιτα με κρέμα είναι σίγουρα από τις από τις καλύτερες μηλόπιτες που έχουμε δοκιμάσει.

Κυριολεκτικά ερωτευτήκαμε αυτή τη μηλόπιτα, γιατί εκτός από νόστιμη είναι μοναδική και πολύ εύκολη στην προετοιμασία της. Χρειάζεστε μόνο 2 μήλα για να τη φτιάξετε. Η ιδιαιτερότητα αυτού του γλυκού είναι ότι η κρέμα είναι πάνω στη ζύμη πριν το ψήσουμε και παραμένει κρεμώδης ακόμα και μετά το μαγείρεμα, επιπλέον είναι χωρίς βούτυρο. Και τώρα δεν έχετε δικαιολογίες, ετποιμαστείτε για να ετοιμάσετε αυτή τη μηλόπιτα... μια νέα γευστική απόλαυση που είναι αδύνατο να αντισταθείτε.

Υλικά
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. φυστικέλαιο ή ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. σταφίδες προαιρετικά
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
250 ml γάλα
1 αυγό
60 γρ. ζάχαρη
15 γραμμάρια αμύλου καλαμποκιού
1 λεμόνι

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το άμυλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέστε τις φλούδες λεμονιού και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Μαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, θα χρειαστούν λίγα λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και στη συνέχεια τα καλύπτουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αν θέλουμε τις σταφίδες. Και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι σιγά σιγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύουμε αρκετή ώρα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες στο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, βάζουμε στον πάτο χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε. Αδειάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ξεκινάμε να ρίχνουμε την κρέμα κρέμας από το κέντρο (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε πολλά κουταλάκια του γλυκού κρέμα στη μηλόπιτα τυχαία). Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε πάντα με την οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.