Κυριολεκτικά ερωτευτήκαμε αυτή τη μηλόπιτα, γιατί εκτός από νόστιμη είναι μοναδική και πολύ εύκολη στην προετοιμασία της. Χρειάζεστε μόνο 2 μήλα για να τη φτιάξετε. Η ιδιαιτερότητα αυτού του γλυκού είναι ότι η κρέμα είναι πάνω στη ζύμη πριν το ψήσουμε και παραμένει κρεμώδης ακόμα και μετά το μαγείρεμα, επιπλέον είναι χωρίς βούτυρο. Και τώρα δεν έχετε δικαιολογίες, ετποιμαστείτε για να ετοιμάσετε αυτή τη μηλόπιτα... μια νέα γευστική απόλαυση που είναι αδύνατο να αντισταθείτε.
Υλικά
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. φυστικέλαιο ή ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. σταφίδες προαιρετικά
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
250 ml γάλα
1 αυγό
60 γρ. ζάχαρη
15 γραμμάρια αμύλου καλαμποκιού
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το άμυλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέστε τις φλούδες λεμονιού και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Μαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, θα χρειαστούν λίγα λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι σιγά σιγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύουμε αρκετή ώρα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες στο μείγμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.