Μαλακά, αρωματικά και επίσης πολύ απλά στην παρασκευή τους: Τα μαλακά μπισκότα λεμονιού είναι μια πραγματική απόλαυση για όλες τις ώρες της ημέρας. Η προετοιμασία τους είναι πολύ απλή. Για να τα φτιάξετε δεν χρειάζεστε καν καλούπια ή άλλο εξοπλισμό, αρκούν μόνο τα χέρια σας. Επιπλέον, αυτά τα μπισκότα λεμονιού είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην τα ετοιμάσετε αμέσως.
Υλικά
225 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου χωρίς γλουτένη
100 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. αλεύρι ρυζιού χωρίς γλουτένη
2 ασπράδια αυγών
1 ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ για γλυκά χωρίς γλουτένη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και ανακατευτούμε το αλεύρι ρυζιού με το αλεύρι αμυγδάλου και 115 γραμμάρια ζάχαρης, μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο ξύσμα ενός λεμονιού. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με 110 γραμμάρια ζάχαρη. Τα προσθέτουμε απαλά στο μείγμα του αλευριού. Και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μοιράζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, σχηματίζοντας τα μπισκότα. Τέλος ψήνουμε στον φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.