Τα mochi είναι πλέον πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Για όσους όμως αναρωτιούνται, είναι ένα πολύ γνωστό ιαπωνικό γλυκό με βάση την κολλώδη υφή του ρυζιού, το οποίο συνήθως το γεμίζουν με κάποιο είδος μαρμελάδας από κόκκινα φασόλια. Ωστόσο, μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι σας αρέσει. Εμείς αυτή τη φορά προτιμήσαμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα φουντουκιού και σοκολάτας. Εναλλακτικά, το φυστικοβούτυρο είναι επίσης πολύ νόστιμο. Ας δούμε μαζί πώς θα ετοιμάσουμε σπιτικά mochi.
Υλικά
100 γρ. αλεύρι από κολλώδες ρύζι
30 γρ. άμυλο καλαμποκιού
40 γρ. ζάχαρη
180 γρ. νερό
10 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
Κρέμα φουντουκιού και σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε: το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Στη συνέχεια φιλτράρουμε το μείγμα με μια σήτα και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένο με τη μεμβράνη που έχουμε προηγουμένως τρυπήσει, για 4 λεπτά. Μπορείτε επίσης να το βάλετε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πιάτο καλυμμένο με άμυλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για μια ώρα. Σε αυτό το σημείο χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες των 45/50 γραμμαρίων, τις απλώνουμε σε δίσκους, τις γεμίζουμε με κρέμα φουντουκιού και σοκολάτας και τις κλείνουμε με το κλασικό σχήμα των motci. Αν θέλετε να τα κάνετε χρωματιστά μπορείτε να προσθέσετε λίγο χρώματα ζαχαροπλαστικής μαζί με το νερό. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.