COOKING SUGAR, SUGAR

Πρωτεϊνικές κρέπες με ασπράδια αυγών και κακάο


JTeam

22 Φεβρουαρίου 2025

Πρωτεϊνικές κρέπες με ασπράδια αυγών και κακάο
www.giapprovato.com
Οι σημερινές κρέπες προσφέρουν έναν υπέροχο τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης από το πρωί.

Αναζητάτε ένα διαφορετικό πρωινό ή σνακ που θα σας δώσει ενέργεια και θα σας χορτάσει; Δοκιμάστε αυτές τις πρωτεϊνικές κρέπες με ασπράδια αυγών, κακάο και μόνο 2 άλλα υλικά. Επίσης εάν δεν ξέρετε πώς να επαναχρησιμοποιήσετε τα ασπράδια αυγών, τα οποία συχνά περισσεύουν από πολλές παρασκευές στην κουζίνα, τότε αυτές οι πρωτεϊνικές κρέπες θα σας λύσουν τα χέρια. Σε λιγότερο από 10 λεπτά θα είναι έτοιμες και μπορείτε να τις απολαύσετε αμέσως.

Υλικά
170 γρ ασπράδια αυγών
120 γρ αλεύρι 00
100 γρ γάλα βρώμης
20 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)

Jenny.Gr
www.giapprovato.com

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και το φυτικό γάλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Χωριστά κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι. Αν θέλετε, προσθέστε ζάχαρη. Ενώνουμε τα ξηρά υλικά με τα υγρά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και μετά στροβιλίζουμε το τηγάνι για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Μαγειρεύουμε πρώτα τη μια πλευρά και μετά την άλλη, αναποδογυρίζοντας την κρέπα μόνο όταν ξεκολλάει εύκολα από τον πάτο του τηγανιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τέλος διπλώνουμε τις κρέπες και προσθέτουμε από πάνω λίγο φυστικοβούτυρο και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.