COOKING SUGAR, SUGAR

Κέικ σοκολάτας με παντζάρια


JTeam

22 Απριλίου 2025

Κέικ σοκολάτας με παντζάρια
www.soniaperonaci.it
Κι όμως το πιο γευστικό κέικ σοκολάτας φτιάχνεται με παντζάρια.

Κέικ με παντζάρια και σοκολάτα: Σίγουρα όταν το ακούτε για πρώτη φορά σας ηχεί κάπως περίεργα…παρόλα αυτά τα παντζάρια εκτός από τα αλμυρά πιάτα, μπορούν επίσης να γίνου μέρος γλυκών συνταγών. Σκεφτείτε ότι στις αγγλοσαξονικές χώρες το χρώμα αυτού του λαχανικού και η ζαχαρώδης και ελαφρώς πικάντικη γεύση του συνοδεύουν πολύ συχνά κέικ και γλυκά για πρωινό ή ως σνακ. Το σοκολατένιο κέικ με παντζάρια δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, είναι και από τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορείτε να απολαύσετε.

Υλικά
800 γρ. παντζάρι βραστό
230 γρ. καλαμποκέλαιο
220 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
240 γρ. αλεύρι
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. πικρό κακάο σε σκόνη
1 βανίλια
10 γρ. κομματάκι μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα ψημένα παντζάρια και στη συνέχεια τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με 30 γραμμάρια (από τα 230 γραμμάρια συνολικά) λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα μαζί με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας. Δουλεύουμε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει αφρός. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στα παντζάρια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το πικρό κακάο και μετά τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ την οποία έχουμε λαδώσει και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλετε, σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.