
Εάν έχετε λίγο γάλα και λίγη σοκολάτα στο ψυγείο και κορν φλάουρ στο ντουλάπι, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υπέροχο γλυκό με σοκολάτα, εξαιρετικά κρεμώδες και γευστικό, που δεν θα σας πάρει ούτε 10 λεπτά. Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό σαν κρέμα, ή κρύο σαν πουτίγκα την επόμενη μέρα – και στις δύο περιπτώσεις είναι απλά τέλειο!
Υλικά
500 ml φρέσκο πλήρες γάλα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση)
50 γρ. ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (άμυλο αραβοσίτου)
1 πρέζα βανιλίνη

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και τη βανιλίνη. Όταν το γάλα ζεσταθεί, παίρνουμε δύο κουτάλες και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως. Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει – θα γίνει μια πυκνή και απαλή κρέμα. Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύομε μέχρι να λιώσει τελείως. Έτοιμο. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως σε μπολ, προσθέτοντας λίγη σαντιγί ή κακάο από πάνω. Αν προτιμάτε την κρύα εκδοχή, βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες – θα έχει υφή πουτίγκας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.