COOKING SUGAR, SUGAR

Η πιο αέρινη πάβλοβα με φρούτα του πάθους


JTeam

27 Μαΐου 2025

Η πιο αέρινη πάβλοβα με φρούτα του πάθους
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Εύκολη συνταγή για πάβλοβα με φρούτα του πάθους – βήμα-βήμα όλα τα μυστικά επιτυχίας

Η πάλοβα είναι ελαφριά, φίνα, δροσερή και γλυκιά, το απόλυτο κέρασμα του καλοκαιριού. Ας δούμε μαζί την αυθεντική εκδοχή του αυστραλιανού γλυκού που κλέβει την παράσταση σε κάθε τραπέζι.

Υλικά
Για τη βάση
180 γρ. ασπράδια (περίπου 5 αυγά)
360 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. λευκό ξίδι (ή ξίδι από αλκοόλη για πιο λευκή μαρέγκα)
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Για τη διακόσμηση
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λοβός βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
3 φρούτα του πάθους

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση
Για τη βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C και τοποθετούμε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Σχεδιάζουμε έναν κύκλο 20 εκ. σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια με το ξίδι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ύστερα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, 1 κουταλάκι κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς. Μη βιάζεστε—η αργή ενσωμάτωση είναι το κλειδί για την τέλεια υφή. Σταματάμε κατά διαστήματα για να μαζεύουμε το μίγμα στα τοιχώματα με μια σπάτουλα. Όταν ολοκληρώσουμε, τρίβουμε λίγη μαρέγκα ανάμεσα στα δάχτυλα και εάν νιώσουμε κόκκους ζάχαρης, συνεχίζπουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθούν τελείως. Ρίχνουμε στη μαρέγκα το κορν φλάουρ και χτυπάμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Ύστερα βάζουμε λίγη μαρέγκα στο ταψί για να "κολλήσει" τη λαδόκολλα (με τη σχεδιασμένη πλευρά προς τα κάτω). Ρίχνουμε τη μαρέγκα στον κύκλο και δίνουμε σχήμα με τη σπάτουλα. Ψήνουμε, μειώνοντας αμέσως τη θερμοκρασία στους 115°C, για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά το ψήσιμο. Στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα μέσα με την πόρτα κλειστή μέχρι να κρυώσει τελείως (περίπου 4 ώρες).

Για τη διακόσμηση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τους σπόρους της βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε τα φρούτα του πάθους και μαζεύουμε την εσωτερική σάρκα με τα σπόρια. Μεταφέρουμε προσεκτικά την πάβλοβα σε μια πιατέλα. Απλώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια και γαρνίρουμε με τη σάλτσα από τα φρούτα του πάθους λίγο πριν σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.