
Ένα κρεμώδες και πανεύκολο παγωτό για να απολαύσετε το καλοκαίρι, χωρίς αυγά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο φυτικό γάλα ή και με κανονικό γάλα, αλλά χρειάζεται πολύ λίγο. Για πιο γλυκιά γεύση, χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες (όχι πολύ μαλακές). Ας δούμε μαζί τη συνταγή
Υλικά
2 μπανάνες
80 γρ. φυστικοβούτυρο
Γάλα φυτικό χωρίς ζάχαρη όσο χρειάζεται (π.χ. γάλα αμυγδάλου)
Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία νύχτα.Την επόμενη ημέρα βγάζουμε τις κατεψυγμένες μπανάνες από την κατάψυξη και της βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το φυστικοβούτυρο και ξεκινάμε το χτύπημα. Για πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε λίγο γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Σερβίρετε το παγωτό διακοσμώντας με σταγόνες σοκολάτας και επιπλέον φυστικοβούτυρο αν θέλετε. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.