
Αν λαχταράτε ένα γλυκό πρωινό χωρίς ενοχές, αυτές οι τηγανίτες μπανάνας στον φούρνο είναι η ιδανική επιλογή. Φυσικά γλυκές χάρη στις ώριμες μπανάνες, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, τηγανίσματα ή περιττά λιπαρά, είναι τέλειες για μικρούς και μεγάλους. Ψήνονται εύκολα στον φούρνο και σερβίρονται με γιαούρτι και καρύδια για ένα πλήρες και θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας. Είτε για πρωινό, είτε για σνακ, θα τις φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
Για τις τηγανίτες
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
1 μεγάλο αυγό
¼ φλ. + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού (1 ml) εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) φυτικό λάδι
Για το σερβίρισμα
¼ φλ. + 1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Μια πρέζα κανέλα
¼ φλ. + 1 κουταλιά της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 204°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Πρόσθετουμε το αυγό, το αλεύρι, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, δημιουργώντας μικρές τηγανίτες. Άλειφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο για 14 λεπτά. Γυρίζουμε τις τηγανίτες με μια σπάτουλα, τις αλείφουμε ξανά με λάδι και ψήνουμε για άλλα 14 λεπτά. Βγάζουμε τις τηγανίτες από τον φούρνο και τις σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω 1 κουταλιά γιαούρτι, μια πρέζα κανέλα και 1 κουταλιά ψιλοκομμένα καρύδια. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.