Αν είστε τυχερές και στη λαϊκή βρείτε μεγάλα, στρογγυλά κολοκύθια τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό.
Υλικά:
7 κολοκύθια
1/2 κιλό κιμά
1 φυλτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
Μισό φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
3 κρόκους αυγού
1 λεμόνι στυμμένο
3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι και μία πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε από πάνω (κρατάτε το πάνω μέρος) και καθαρίζετε το εσωτερικό τους προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το άνιθο μαζί με το λάδι και λίγο πιπέρι και αλάτι.
Βάλτε όλο το μίγμα μέσα στα κολοκύθια και ύστερα κλείστε τα με το πάνω μέρος του κολοκυθιού που είχατε κόψει.
Βάζετε λίγο νερό στη κατσαρόλα και τοποθετήτε τα κολοκύθια. Αφήστε τα για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Με τά τα 40 λεπτά βγάζετε τα κολοκύθια από την κατατσαρόλα και αφήνετε το ζουμί μέσα για να κάνετε το αυγολέμονο.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο.
Κρατήστε το ζουμί από τα γεμιστά κολύθια που έχουν ψηθεί, στο φούρνο.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους, έπειτα προσθέτετε το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας ρίχνοντας ταυτόχρονα και το κορν φλάουρ.
Στη συνέχεια, ρίχνετε όλο το μείγμα πάλι στην κατσάρολα και το ζεσταίνετε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος, βγάζετε όσο χρειάζεστε για τις μερίδες που θέλετε και το περιχύνετε πάνω από τα κολοκυθάκια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.