Δροσερή και υγιεινή.
Υλικά (για 6 άτομα):
- 450 γραμμ. πράσινα φασολάκια
- 100 γραμμ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γραμμ. καρύδια
- 120 γραμμ. βινεγκρέτ
- 200 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους
- 6 καρδιές από αγκινάρες
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες
Για τη βινεγκρέτ:
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία:Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε ρίχνοντας από πάνω τους κρύο νερό. Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινείτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζετε τα φασολάκια σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια σε φέτες, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και λίγη βινεγκρέτ. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα μεταφέρετε στο κέντρο μιας μεγάλης ρηχής πιατέλας. Τοποθετείστε στην περιφέρεια της πιατέλας τα πλευρώτους, τις αγκινάρες, τις λωρίδες της πιπεριάς και τις φέτες του αβοκάντο. Ραντίζετε τη σαλάτα με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.