Συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα από ντομάτα και αγκινάρες.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 4 αγκινάρες
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. ντοματούλες αποφλοιωμένες
- 300 γρ. σπαγγέτι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και το εσωτερικό χνούδι. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες, στο φάρδος, και τις βάζετε σε νερό στο οποίο θα προσθέσετε τον χυμό λεμονιού. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε τις αγκινάρες στραγγισμένες και ύστερα από λίγα λεπτά, προσθέτετε τις ντοματούλες, αφού τις λιώσετε με ένα πηρούνι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά 35-40’. Ρίχνετε κατόπιν τη σάλτσα στα σπαγγέτι που θα έχετε βράσει σε αλατισμένο νερό. Γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.