Ρύζι με αντζούγιες και λαχανικά.
Υλικά (για 6 άτομα):
- 100 γρ. ρύζι
- 4 ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 γρ. φασολάκια φρέσκα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 12 φιλέτα αντζούγιας
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- μουστάρδα
- λαδόξιδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. Αφαιρείτε το κοτσανάκι από τις ντομάτες και τις κόβετε σε τέταρτα. Ψήνετε τις πιπεριές, αφαιρείτε το φλούδι και τις κόβετε σε μακρόστενες φέτες. Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, τα ξεπλένετε κάτω από το νερό της βρύσης και τα στραγγίζετε. Λιώνετε το σκόρδο. Σε μία μικρή λεκάνη αναμειγνύετε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το λάδι. Αναμειγνύετε το ρύζι με τα φασολάκια και τις πιπεριές. Γαρνίρετε με τις ντομάτες και τα φιλέτα αντζούγιας. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.