COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γλώσσα με βραστά λαχανικά ως σαλάτα εποχής


16 Μαρτίου 2015

one-pan-baked-halibut-recipe-6.jpg

 

  •  4 φιλέτα γλώσσας
  • 1 κ.σ. χυμό lime
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 1/8 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ½ κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λαχανικά εποχής της προτίμησής σας (κουνουπίδι, μπρόκολο κλπ.)

 

Διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα ψεκάζετε με το βούτυρο σε σπρέι. Χτυπάτε σε ένα μικρό μπολ τον χυμό lime μαζί με τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και το πιπέρι και ρίχνετε το μίγμα στα φιλέτα. Πασπαλίζετε τα φιλέτα με φρυγανιά τριμμένη και με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνετε για 20’ ή μέχρι να κόβονται εύκολα με ένα πιρούνι. Πασπαλίζετε με μαϊντανό. Όσο για τα λαχανικά, τα βράζετε για περίπου 10-15 λεπτά, τα στραγγίζετε, ρίχνετε λίγο λάδι, λεμόνι κι αλάτι και είναι έτοιμα να συνοδεύσουν το ψάρι σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.