Μια σαλάτα που δε χρειάζεται συνοδευτικό πιάτο παρά μόνο λίγο κρασί.
Τα μαυρομάτικα φασόλια μαγειρεύονται με λάχανα όταν είναι ξερά. Το καλοκαίρι που τα φασόλια είναι φρέσκα, μαγειρεύονται με κολοκυθλακια γλυκά.
Υλικά για 4-6 άτομα: 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 1 κιλό γλυκοκολόκυθα ή σέσκουλα Χυμός 1 λεμονιού Ελαιόλαδο Αλάτι
Διαδικασία: Ξεπλένουμε τα φασόλια σε σουρωτήρι κάτω από το νερό της βρύσης. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια γύρω στα 10 εκ. τα σέσκουλα ή τα κολοκύθια σε ροδέλες. Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε νερό για 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Προσθέτουμε και τα σέσκουλα ή τα κολοκύθια και τα βράζουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη σαλάτα αφού την περιχύσουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με ντομάτες και ελιές.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.