Αρακάς με κουσκουσάκι και δυόσμο

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015
afc824687223f6f84e6d2b497ce24d9a.jpg

Πρόκειται για ένα πιάτο που μπορεί να γίνει κυρίως αλλά μπορεί να συνοδεύσει εξίσου ωραία μαγειρευτά κρέατα και ψητά πουλερικά. Εναλλακτικά γίνεται με πλιγούρι ή μικρά ζυμαρικά. Αν δεν έχετε δυόσμο, μπορείτε να βάλετε άνηθο ή μαϊντανό.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 250 γρ. αρακάς φρέσκος
  • 1 πακέτο κουσκουσάκι (το ζυμαρικό)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. ξερός, τριμμένος
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Μυζήθρα ξερή, τριμμένη, για γαρνίρισμα

Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα ροδίζετε το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά, το δυόσμο, το νερό, τελευταίο το κουσκουσάκι και αλατίζετε. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 20 λεπτά. Το φαγητό σας θα βγει χυλωμένο, όπως ένα ριζότο. Το σερβίρετε με τριμμένη μυζήθρα και μπόλικο πιπέρι.