COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κεφτέδες φούρνου με κρεμμύδια


9 Απριλίου 2014

Γίνεται με χοιρινό κιμά.

Υλικά για 8 άτομα: 70 γρ. χοιρινός κιμάς 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο 1 ματσάκι μαϊντανός και 1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος επιπλέον Αλάτι Πιπέρι Μοσχοκάρυδο 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 2 κιλά κρεμμύδια σε φετάκια 5-6 σκελίδες σκόρδο 2/3 φλ. λάδι 1 κοφτή κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

Διαδικασία: Μουλιάζετε το ψωμάκι στο κρασί και το ανακατεύετε με τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι και το 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένου μαϊντανού. Προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και τα ζυμώνετε καλά  όλα μαζί. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη. Αν δεν είναι βουτάτε τα χέρια στο νερό καθώς ζυμώνετε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα του κιμά. Βάζετε το μισό λάδι στην κατσαρόλα και αχνίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην μαυρίσουν. Αν χρειαστεί ραντίζετε κάθε τόσο τα κρεμμύδια με νερό για να ηρεμεί το σοτάρισμα καθώς πέφτει η θερμοκρασία του. Όταν α κρεμμύδια έχουν γίνει σχεδόν προσθέτετε τα σκόρδα κομμένα και όταν γίνουν τα αποσύρετε και ανακατεύετε μέσα τα φύλλα από ον υπόλοιπο μαϊντανό και το κόκκινο γλυκό πιπέρι. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα σε ταψί. Πλάθετε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους βάζετε ανάμεσα στα κρεμμύδια. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.