Για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Υλικά: 1 μέτρια αρνίσια σηκωταριά Λίγα αρνίσια εντεράκια(αν θέλετε) 2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια 2 μαρούλια 1/2 ματσάκι άνηθο 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 Αυγό Χυμό από 1 λεμόνι Αλάτι Πιπέρι
Διαδικασία: Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο και τα μαρούλια.Ζεματάτε τη συκωταριά και τα εντεράκια (αφού τα έχετε πλύνει καλά μέσα και έξω) για 5 – 10 λεπτά. Τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Προσθέτετε 4 – 5 κούπες ζεστό νερό και σιγοβράζετε για άλλα 15 – 20 λεπτά. Προσθέτετε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε σιγά – σιγά το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια λίγο – λίγο ζωμό από το φαγητό. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα όσο είναι ζεστή.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.