COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με κουνουπίδι, κατσικίσιο τυρί και βανίλια


30 Μαΐου 2014

risotto-with-cauliflower-goat-cheese-and-vanilla.jpg

Ένα δροσερό και εύκολο πιάτο από τον Σεφ, Σπύρο Μαριάτο. Υλικά: 700 γρ κουνουπίδι 2 μέτρια άσπρα κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 2 κ.σ ηλιέλαιο 100 ml λευκό ξηρό κρασί 100 γρ κατσικίσιο βούτυρο 150 γρ κατσικίσιο τυρί 1200 ml νερό 1 λοβό βανίλιας

Διαδικασία: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει .Κόβετε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, τα οποία και θα βράσετε για 4 λεπτά στο καυτό νερό. Αφού βράσει το κουνουπίδι το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το νερό δεν το πετάτε θα το χρειαστείτε, κόβετε την βανίλια και την αφήνετε μέσα στο καυτό νερό να δώσει το άρωμα της. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ηλιέλαιο τα λαχανικά σας. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε με μία ξύλινη σπάτουλα για ένα λεπτό, στην συνέχεια ρίχνετε το κρασί και περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά την ποσότητα του νερού που είχατε φυλάξει νωρίτερα. Αφού μαγειρευτεί το ριζότο σας τραβάτε από την φωτιά. Αφαιρείτε τον λοβό της βανίλιας, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κατσικίσιο βούτυρο και το βρασμένο κουνουπίδι. Αφήνετε το ριζότο για ένα πεντάλεπτο μέσα στην κατσαρόλα να σταθεί. Σερβίρετε το ριζότο με θρυμματισμένο το κατσικίσιο τυρί. Ταιριάζει πολύ με λευκό ξηρό κρασί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.