Ρολά γλώσσας με μπέικον και τηγανητό ρύζι με λεμονόχορτο
14 Ιανουαρίου 2015
Μια ιδιαίτερη συνταγή που υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει γευστικά!
Υλικά:
- 4 μέτρια φιλέτα γλώσσας
- 8 φέτες μπέικον
- 350 γρμ ρύζι μπασμάτι -βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου-
- 2 ½ κ.σ πουρέ λεμονόχορτο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα σ’ ένα μπολ
- 2 κ.σ ηλιέλαιο
- Φύλα κόλιανδρου για την διακόσμηση
- Αλατοπίπερο
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αλατοπιπερώνουμε και ρολάρουμε τα φιλέτα γλώσσας. Στην συνέχεια τα τυλίγουμε με το μπέικον -2 φέτες για κάθε φιλέτο- και τα βάζουμε σ’ ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά - εξαρτάτε από το πόσο πάχος έχουν τα φιλέτα μας. Σ΄ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι . Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ του λεμονόχορτου και το ρύζι. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου ζεσταθεί το ρύζι. Κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να μαγειρευτούν. Σερβίρουμε το ρύζι σε ατομικά μπολ με τα φιλέτα της γλώσσας και γαρνίρουμε με φρεσκοψιλοκομένα φύλα κόλιανδρου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.