COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Mac and cheese: Τα πιο νόστιμα μακαρόνια


3 Φεβρουαρίου 2015

ba1f0f92267fed25f5a7d198b2fbe24ckaua-570x6201.jpg

Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια μακαρόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
  • 2 ½ φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 60 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μέτρια-υψηλή θερμότητα. Χτυπάμε μαζί και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ύστερα προσθέτουμε το γάλα και σιγά χτυπάμε ελαφρά. Αναμιγνύουμε το τσένταρ, το τυρί κρέμα, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη σάλτσα Worcestershire, τη σκόνη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε όλα στη κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 1 λεπτό. Πασπαλίζουμε με λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.