COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Βίδες ολικής με σύγκλινο και πορτοκάλι


18 Μαρτίου 2015

FUSILLI.jpg

Μία γρήγορη και γευστική μακαρονάδα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο βίδες ολικής άλεσηης
  • 300γρ. σύγκλινο
  • 2 πράσα ψιλικομμένα
  • ½ φλιτ. χυμός πορτοκαλιού (φρέσκος)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλιτ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • ½ φλούδα από ένα πορτοκάλι ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι πρόσθεστε το ελαιόλαδο, το πράσο, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, και το σύγκλινο. Σοτάρετε για 1’-2’ και χαμηλώστε και χαμηλώστε τη φωτιά. Έπειτα βράστε σε αλατισμένο νερό τις βίδες και σουρώστε τις κρατώντας ½ φλιτ. νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο τηγάνι. Δυναμώστε τη φωτιά κι ανακατέψτε για περίπου 1’. Σερβίρετέ τα ζεστά και πασπαλίστε με λίγη τριμμένη μυζήθρα, τις ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και τη ρίγανη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.