Σούπα ρεβιθιών με πράσινο τσάι και λαχανικά

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015
2116.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Μερίδες 4 Υλικά 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο 4 κ.σ ελαιόλαδο 300 γρ ρεβίθια βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου Αλατοπίπερο 500 γρ νερό 2 φακελάκια πράσινο τσάι

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας με το λάδι για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στην συνέχεια σβήνουμε με το νερό και βράζουμε τα λαχανικά μας για ένα 10λεπτο. Όταν τα λαχανικά μας έχουμε μαγειρευτεί ρίχνουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα φακελάκια του τσαγιού στην σούπα για 3 λεπτά ώστε να δώσει το άρωμα του, στην συνέχεια σερβίρουμε.