
Υλικά
- 450 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 500 γρ. μαργαρίνη
- 1 μικρό νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλ. μπέικιν
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Αλέυρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη για 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική, να μην σπάει. Κόβουμε κομμάτια και κάνουμε μπαστούνια τη ζύμη. Έπειτα τυλίγουμε ή πλέκουμε κουλουράκια και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο