Υλικά
- 1 kg πορτομπέλο ή ποικιλία μανιταριών της αρεσκείας σας
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 10-15 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
- 2-3 κουτ.σούπας πελτές
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- Ρύζι μπασμάτι ή ταλλιατέλες
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα γιατί τα μανιτάρια θα ρουφήξουν και ρίχνουμε το καρότο και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Βάζουμε τον πελτέ κι αρχίζει να δημιουργείται μια σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον κύβο με λίγο νεράκι. Προσοχή στο αλάτι, γιατί κι ο κύβος έχει. Βράζουμε μέχρι να μελώσει. Σερβίρουμε με μπασμάτι ή ταλλιατέλες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.