Υλικά
- 300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ. γ. σπόρους κόλιανδρο
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά, προαιρετικά
- 250 γρ. κίτρινο ρύζι (νυχάκι)
- 2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας
- μαϊντανό
- αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5'- 10' ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. Προσθέστε, ύστερα, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10'. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5' ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.