COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι


4 Μαΐου 2015

8dd2348f3195198ddff7294e2de068aa-1.jpg

Υλικά

  • 300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ. γ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά, προαιρετικά
  • 250 γρ. κίτρινο ρύζι (νυχάκι)
  • 2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας
  • μαϊντανό
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5'- 10' ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.  Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. Προσθέστε, ύστερα, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10'. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5' ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.