
Υλικά
- 300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ. γ. σπόρους κόλιανδρο
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή αποξηραμένη πιπεριά, προαιρετικά
- 250 γρ. κίτρινο ρύζι (νυχάκι)
- 2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας
- μαϊντανό
- αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5'- 10' ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. Προσθέστε, ύστερα, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, 2 ποτήρια νερού νερό (κατά προτίμηση ζεστό) και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10'. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5' ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο