Υλικά:
- 250 γρ. φακές
- 300 γρ. κινόα
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 τομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κλ. σέλερι
- 200 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- λίγο δυόσμο, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε τις φακές σε ένα μπολ με 4 κούπες καυτό νερό και 1 κ.γ. αλάτι και τις αφήνετε μία ώρα. Ξεπλένετε την κινόα πολλές φορές με άφθονο νερό και τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τη βράζετε για 20’ μέχρι να μαλακώσει και σουρώνετε. Σουρώνετε και τις φακές και τις ξεπλένετε καλά. Τις βάζετε σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10’ κι έπειτα τις στραγγίζετε. Ανακατεύετε τις φακές, την κινόα, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα αρωματικά, τα μπαχαρικά, το τυρί και το γιαούρτι. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.