Υλικά:
- 2 φλ. σπανάκι
- 1/2 φλ. φράουλες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 1/4 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
Σε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα 2 από τα 3 κ.σ. ζάχαρη, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Σβήστε το μάτι και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει το dressing. Για να καραμελώσετε τα αμύγδαλα σας λιώστε 1 κ.σ. ζάχαρη σε ένα μικρό τηγάνι και μόλις γίνει διάφανη ρίξτε τα μέσα αμέσως και ξεκινήστε να ανακατεύετε. Μόλις καραμελώσουν σβήστε το μάτι και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σπανάκι και τις φράουλες αφού τις κόψετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε τη φέτα και το dressing. Στο τέλος ρίξτε από πάνω τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.