COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙAΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με σέλινο και καρύδια


4 Αυγούστου 2015

Risotto-al-sedano-vertοκαυεα.jpg

Συστατικά:

  • 350 γραμμάρια ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ζωμό λαχανικών
  • 6 φύλλα σέλινο
  • 100 γραμμάρια φρέσκο ​​κατσικίσιο τυρί
  • 25 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα σέλινου. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά με το ψιλοκομμένο σέλινο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, ρίχνοντας το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προς το τέλος του μαγειρέματος, όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε αλάτι, το κατσικίσιο τυρί και λίγα φύλλα σέλινου. Ανακατεύουμε το ρύζι και το αφήνουμε για δύο λεπτά στην κατσαρόλα καλυμμένο. Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.