Υλικά:
- 300 γραμμάρια αλεύρι 00
- 5 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
- 125 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα (Philadelphia, Robiola, κλπ)
- 100 ml νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Ύστερα στο κέντρο της ζύμης ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό, λίγο κάθε φορά. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια, σχηματίζομε μια μπάλα και τη βάζουμε στο μπολ καλύπτοντας τη με πλαστική μεμβράνη για τουλάχιστον δύο ώρες. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τέσσερα λεπτά φύλλα και βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου ένα τέταρτο του τυριού κρέμας και μια μικρή πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα άκρα του κάθε φύλλου ζύμης προς το κέντρο, επικαλύπτοντας τα εν μέρει μεταξύ τους και περνάμε και τα τέσσερα κομμάτια με έναν πλάστη, προσέχοντας να μη χωρίσει η ζύμη. Σε ένα καυτό τηγάνι αλειμμένο με λάδι, βάζουμε τα τέσσερα ψωμιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν τα τέσσερα ψωμάκια αρχίσουν αν ροδίζουν είναι έτοιμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.