COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μία χορταστική ομελέτα στο πι και φι


10 Σεπτεμβρίου 2015

eggs_ham_cheddar_omelet_image_0-Copy.jpg

Κατάλληλο γεύμα για το πρωί ή και για τους βιαστικούς το μεσημέρι.

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτ. ζαμπόν σε κύβους
  • 1 κούπα χοντροκομμένο πικάντικο τυρί cheddar

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας νερό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να είναι αφρώδες. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά μόλις κάψει λίγο το βούτυρο και με μία σπάτουλα απλώστε το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατέψτε ελαφρά έτσι ώστε να ψηθεί καλά το μείγμα. Αφήστε το λίγο να ψηθεί και έπειτα προσθέστε το ζαμπόν και το τυρί. Τέλος αφαιρέστε την ομελέτα με μία σπάτουλα, διπλώστε τη στη μέση και κόψτε τη σε 4 ίσα κομμάτια για το σερβίρισμα.

Tips:

  • Αν θέλετε στο μείγμα μπορείτε μαζί με το ζαμπόν και το τυρί να προσθέσετε και μανιτάρια.
  • Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με μία κουταλιά τυρί κρέμα για συνοδευτικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.