Υλικά 2 κούπες ρεθύβια
2 ξερά κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες φρέσκες τομάτες χυμό
1 κ.σουπας πελτέ
1 ή 2 χωριάτικα λουκάνικα ανάλογα το μέγεθος
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, 2-3 δαφνόφυλλα
ελαιόλαδοΕκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν από το βράδυ. Την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό και τα αφήνουμε με σόδα σε φρέσκο νερό για 1/2 ώρα. Ξεπλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν σκέτα για 30-40 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες του σκόρδου και την πιπεριά, και το λουκάνικο. Έπειτα ρίχνουμε τη τομάτα και τον πελτέ. Κάνουμε μια σάλτσα και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. Βάζουμε τα ρεβύθια στο πήλινο και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο και τα δαφνόφυλλα και αφού καπακώσουμε, τα αφήνουμε στο φούρνο για 1 με 1/2 ώρα. Σερβίρουμε με μαϊντανό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.