#tsoulomageiremata: Τα πιο νόστιμα μοσχαρίσια καλαμάκια που έχετε φτιάξει πότε

Τρίτη 9 Αύγουστος 2016
kalamakia.jpg

Υλικά: 500γρ. μοσχαρίσια κόντρα κομμένη σε μπουκιές 1 κγ. καπνιστή πάπρικα 1/4κ.γ. τριμμένο κύμινο ½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη Αλάτι 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια 5*5εκ. 2-3 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια 5*5εκ. 250γρ. ρόκα 120γρ. ελαιόλαδο 2 σκ. Σκόρδο σπασμένες 2κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί 1/4κ.γ. μπούκοβο Πιπέρι

ilika

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο γκριλ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη πάπρικα, τη ζάχαρη, το κύμινο, 1κγ. αλάτι. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Περνάμε εναλλάξ το κρέας με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καλαμάκια. Βάζουμε μια σχάρα σε ένα ταψί του φούρνου τοποθετούμε από πάνω τα καλαμάκια και τα ψήνουμε για περίπου 8’-10’ ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε. Παράλληλα βάζουμε στο multi τη ρόκα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι, το μπούκοβο, 1κγ. αλάτι και 1/4κγ. πιπέρι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελέιως. Σερβίρουμε τα καλαμάκια μας ζεστά με τη σάλτσα chimichurri.

#tsoulotip: Στη σάλτσα θα μπορούσαμε αντί για ρόκα να βάλουμε κόλιανδρο πάει πάρα πολύ. Αν θέλετε δοκιμάστε το βάζοντας ένα μάτσο κόλιανδρο για να το φτιάξετε.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr