Συστατικά:
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 κιλό γαρίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο, καθώς και μικρά φύλλα για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα ζεστό τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά. Στραγγίζετε και φυλάξτε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, μαζί με το νερό τους, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το τυρί και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περίπου για 2 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα σερβίρετε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο