Συστατικά:
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 κιλό γαρίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο, καθώς και μικρά φύλλα για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα ζεστό τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά. Στραγγίζετε και φυλάξτε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, μαζί με το νερό τους, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το τυρί και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περίπου για 2 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα σερβίρετε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.