Ξεκινήστε όμορφα την ημέρα σας φτιάχνοντας burrito με αβοκάντο

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016
avocado-breakfast-burrito-5.jpg
  • 4-6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλια της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό και κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • Ένα πακέτο τορτίγιες

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνετε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το καλαμπόκι. Μαγειρεύετε  5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Εντωμεταξύ χτυπάτε τα αυγά μαζί με το τυρί σε ένα μπολ. Ρίχνετε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνετε για περίπου 3-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτοντας βασιλικό και κόλιαντρο. Παίρνετε μια τορτίγια και την ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Όταν είναι έτοιμη τη γεμίζετε με όλα τα υλικά και το αβοκάντο και την τυλίγετε καλά. Αν χρειαστεί τη ξαναβάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 10 λεπτά.