Υλικά:
- 180 γραμμάρια πατάτες
- 180 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 30 γραμμάρια πράσα
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουτάλια σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (προαιρετικό)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα πράσα και τα κολοκυθάκια. Εντωμεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα πράσα και τα κολοκυθάκια, αλατοπιπρώνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα. Τέλος, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Χτυπάμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός και βράζουμε για άλλα 5 λεπρά ενώ πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.