#thecoolchef: Φαγκρί σε κρούστα με κόλιανδρο

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017
edit-img-8124.jpg

Υλικά

1 φρέσκο ψάρι 1 κιλού (φαγκρί, συναγρίδα, σφυρίδα, λαβράκι) με λέπια καθαρισμένο μόνο από εντόσθια

1 κιλό αλάτι χοντρό

Λίγο φρέσκο θυμάρι 

1κσ κόλιανδρο ξηρό

4 ασπράδια

2 Λάιμ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο .

Εμείς στην συνταγή μας χρησιμοποιούμε φαγκρί εσείς μπορείτε να επιλέξετε ότι θέλετε. Πρώτα πλένουμε καλά το ψάρι μας και το στεγνώνουμε.

Κόβουμε φέτες λάιμ και τις τοποθετούμε στην κοιλία μαζί με λίγο φρέσκο θυμάρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας ξερό κόλιανδρο και όλο το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψάκι σε μέγεθος λίγο πιο μεγάλο από το ψάρι μας απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετείτε το ψάρι πάνω στη βάση αλατιού και το σκεπάζετε ολόκληρο με το υπόλοιπο μίγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να φαίνεται όμορφο όταν ψηθεί. Το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Μετά από 30’ το βάζουμε κατευθείαν πάνω στο τραπέζι μας και το σπάμε γύρο γύρο και θα φύγει ολόκληρη η κρούστα  και  θα μυρίσει το λάιμ και τ θυμάρι μας σερβίρουμε αμέσως με λαδολέμονο και χόρτα η βραστά λαχανικά.

Αν το ψάρι μας είναι μεγαλύτερο υπολογίζουμε 5 λεπτά παραπάνω ανά 250γρ σερβίρουμε αμέσως για να μη μας στεγνώσει.

Καλή Όρεξη