Υλικά
1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
ψωμάκια για σάντουιτς
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις γαρίδες, το κόκκινο πιπέρι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ύστερα παίρνουμε τα ψωμάκια, τα γεμίζουμε με τις γαρίδες και ρίχνουμε από πάνω λίγο από τη σάλτσα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.