Τα πιο νόστιμα πυργάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα, τόνο και ρύζι
29 Μαΐου 2017
Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 ντομάτες
160 γραμμάρια τόνο σε λάδι
250 γραμμάρια μοτσαρέλα
100 γραμμάρια ρύζι
2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
1 κλαδάκι θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές. Εντωμεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με το πέστο. Καθαρίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες, όπως και τη μοτσαρέλα. Παίρνετε τις μελιτζάνες και βάζετε μια κουταλιά από το ρύζι, μια φέτα ντομάτας, λίγο τόνο και μια φέτα μοτσαρέλα και από πάνω βάζετε άλλη μια φέτα μελιτζάνας. Όταν φτιάξετε τα πυργάκια μελιτζάνας τα τοποθετείτε στο φούρνο και ψήνετε στον αέρα στους 180 για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η μοτσαρέλα να αρχίσει να λιώνει.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.