COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα: μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη


8 Ιουνίου 2017

baked-honey-mustard-chicken8-srgb.jpg

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλου

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 σκελίδα σκόρδου

1 λεμόνι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη μαρινάδα

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από ένα λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο λιωμένο, δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στη μαρινάδα. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Εντωμεταξύ ρίχνουμε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα τηγάνι για 2 λεπτά και ανακατεύουμε συνέχεια με μια κουτάλα. Αφαιρούμε τα μπούτια από τη μαρινάδα πασπαλίζουμε με τους σπόρους μουστάρδας, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 30-35 λεπτά, γυρίζοντας κάθε τόσο. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρινάδα και όταν είναι έτοιμα τα μπούτια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.