AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα σουβλάκια μοσχαρίσια με μέλι και πορτοκάλι


25 Σεπτεμβρίου 2017

chicken-and-pork-bbq-skewers-with-honey-sriracha-glaze2.jpg

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος

10 φρέσκα μανιτάρια

1/3 του φλ. μέλι

3 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα

4 κουτ. της σούπας σουσάμι

1 κουτ. του γλυκού θυμάρι

14 λαχανάκια Βρυξελλών

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι και το θυμάρι. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε στο μίγμα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ με το κρέας . Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη μαρινάδα που περίσσεψε. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα λαχανάκια με τη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Όταν πήξει η σάλτσα σερβίρουμε με το κρέας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα