Ζουμερά ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα, σολομό και φιστίκια

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017
spaghetti-al-salmone-porri-e-prezzemolo.jpg

Υλικά

160 γραμμάρια ζυμαρικά 

120 γραμμάρια γκοργκοντζόλα

60 γραμμάρια καπνιστό σολομός

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1κ. σούπας γάλα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ κόβουμε σε κομμάτια το σολομό. Όταν το σκόρδο πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, προσθέτουμε το σολομό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αν θέλουμε σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την κρατάμε ζεστή και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα