COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί με γλυκάνισο


21 Οκτωβρίου 2017

sweetbread-jpeg-size-custom-crop-1086x0.jpg

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1κ. σούπας ελαιόλαδο

1κ. γλυκού γλυκάνισο

1φλ. χλιαρό νερό

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Όταν ζυμώσουμε καλά πλάθουμε τις φρατζόλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 ώρες. Όταν οι φρατζόλες φουσκώσουν τις βάζουμε σε ένα ταψί, αφού το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.